Het verhaal van de harde werker, Kobe Bryant.

Kobe Bryant Basketbal

“It’s the one thing you can control. You are responsible for how people remember you—or don’t. So don’t take it lightly.” —Kobe Bryant. Een van de bekendste uitspraken van een van de grootste NBA spelers die ooit geleefd is. Het verhaal van Kobe Bryant is bekend, maar wat voor vele mensen nog onbekend is, is de ongekende werklust die hij had om al zijn doelen te kunnen behalen. Van workouts in de vroege ochtend tot marathon schietsessies, Kobe deed er alles aan om de beste te woorden. Laat je inspireren door enkele van deze verhalen die aantonen dat je met keihard werken heel ver kunt komen.

Voormalig Lakers-speler en hoofdcoach Byron Scott zei dat hij ooit twee uur voor de training een 18-jarige Bryant in een donkere sportschool had zien schieten.

Bryon Scott:

'Ik hoorde de bal stuiteren. Er brandde geen licht in de zaal en de training zou pas starten rond 11 uur. Het was nu 9 uur en ik kijk, en zie Kobe. Ik stond daar ongeveer voor tien seconden te kijken en dacht: 'Deze jongen wordt geweldig.'"

Voormalig NBA-speler en Lakers-teamgenoot John Celestand zei dat Kobe altijd de eerste speler in de sportschool was, zelfs als hij een blessure had.

In het seizoen 1999-2000 brak Kobe zijn pols. Celestand was opgewonden, omdat hij dacht dat hij nu de eerste in de sportschool zou zijn nu Kobe geblesseerd was.

In plaats daarvan, toen hij de volgende ochtend binnenkwam was Kobe al in een bezweet shirt met gips op zijn rechterarm aan het oefenen op schoten met zijn linkerarm.

Nike

Voor Kobe draaide het om verbetering, zelfs op de kleinste mogelijke manier. In 2008 liet hij Nike een paar millimeter van de onderkant van zijn schoenen scheren om 'een honderste van een seconde betere reactietijd' te krijgen.

Kobe belde zomaar zakenmensen en ondernemers op en vroeg hen over het geheim van hun succes.

Kobe Bryant:

"Ik bel mensen zomaar op zonder dat zij hier vanaf weten. Sommige vragen die ik zal stellen zullen voor hen heel eenvoudig en dom lijken. Maar als ik iets niet weet, dan weet ik het niet. Je moet die vragen dan gewoon stellen. Ik wil meer weten over hoe ze hun bedrijf hebben opgebouwd, hoe ze hun bedrijf runnen en hoe ze de wereld zien."

De herinnering van Kobe

We begonnen met een quote van Kobe en eindigen met een quote van een van de grootste spelers in NBA historie. Namelijk de quote hoe Kobe graag herinnert wilt worden: “To think of me as a person that’s overachieved, that would mean a lot to me. That means I put a lot of work in and squeezed every ounce of juice out of this orange that I could.”